Bár mi alapvetően a lobogó focistahajak, a rokonszenvesen proli mosolyok és hasonlók miatt drukkolunk, ezúttal a cseheknek, de tudjuk, hogy vannak olyan perverzek, akik érteni is akarják, mi és miért történik a pályán. Nekik szól ez a poszt, miután felvettük a szilikon Várhidi Péter-álarcot.

Szóval a csehek az Eb-n 4-2-3-1-et fognak játszani, ami azt jelenti, hogy a kapus előtt van 4 védő, előttük 2 védekező/szűrő középpályás, 3 támadó középpályás és egy előretolt középcsatár.

Ez a felállás nagy divat, mert ha egy védő fellép, el lehet lepni a középpályát, ha meg baj van, könnyű hatan-heten védekezni. És az sem tűnik fel annyira, ha nincs sok ügyes csatárunk.

Hátránya, hogy ha nem szuperklasszis a középcsatár, és a középpályások sem pont góllövő típusúak, rohadt kevés gólt fogunk lőni. Na, mit tesz isten, pont ez a helyzet a csehekkel.



Bilek mester a selejtezőkön és pár barátságos meccsen próbálkozott 4-3-3-mal és a klasszikus 4-4-2-vel is, szörnyű eredménnyel.

A végül kiválasztott formáció azért is lett eredményes, mert Bilek a szélekre olyan ügyes és gyors embereket talált, mint mondjuk Pilar vagy Rezek. A három legjobb focista - Rosicky, Jirasek és Plasil - így idegeskedés nélkül szőheti a hálót középen. Ráadásul ott van a védők közül a feltűnően ügyes és néha előre is játszó Gebre Selassie.

Hogy ne kavarjam össze végképp a dolgokat, a fentiek közül Plasil és Jindracek a védekezőközéppályás-duó, előttük a három támadó középpályás közül Rosicky helyezkedik és szervez középen, a két szélén támad mondjuk Pilar és Rezek. Ez azért is szerencsés, mert őket messziről is könnyű megismerni: Plasil világosszőke, Jindracek a Kádárt-kort idézően loboncos hajú, Pilar törpe, Rosicky meg egyfelől hobbitszerű, másfelől ő az, akinél a labda van mindig, egyedül Rezek jellegtelen külsejű.

A hátvédsort mi Limbersky, Kadlec, Sivok, Gebre Selassie összetételűre tippeljük.

Elől vannak a gondok, hiába csak egy ember kell középre. A Mester látványosan favorizálja Barost, aki két év alatt két gólt lőtt a válogatottban, ellajhárosodott, és a magyarok ellen is csak egy darab kamutizenegyest tudott felmutatni. Én Tomas Necidet tippelem a meglepetésembernek. Mert fiatal, ügyes, magas, erős és olyan rég alig lő gólt, hogy hátha most szakad meg a sorozat. Hát ez elég rosszul hangzik.
 

Szólj hozzá!

Címkék: elemzés taktika rosicky pilar kadlec sivok jiracek rezek plasil limbersky gebre selassie bílek mester

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr874565143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása