Váratlan csapás érte válogatottunkat közvetlenül az Eb előtt. Bílek mester egyik alapjátékosa, Milan Baroš kedden kénytelen volt idő előtt lesántikálni a pályáról. Amennyiben az ex ostravai játékos péntekig nem jön rendbe, Tomáš Pekhart fogja helyettesíteni. A szurkolók és egyes szakemberek nem titkolt örömmel vették tudmásul a cserét, hiszen nincs még olyan játékos a válogatottban, aki ennyire megosztaná a közvéleményt, mint Baroš.

Henry Kissinger a cseh edzőtáborban járt. A keddi fejlemények alaposan megkavarták a kártyákat, egy ország kezdett újra reménykedni a továbbjutásban, mert Bílek mester kedvence sajnálatos sérülést szenvedett. Balotelli legyek, ha el tudom dönteni a nyilatkozatok alapján, ez most jó vagy rossz hír a csapat szempontjából.

Mindenesetre a Baroš esetleges helyettesítésére kinevezett Pekhart nagyon lelkesen és diplomatikusan beszél: - Remélem Milan rendbe jön péntekig és pályára tud lépni az oroszok ellen, mindannyian reméljük, hogy semmi komoly nem történt vele és hamarosan rendbe jön. Megjelentek cikkek, hogy már senkit nem tud lefutni, de ez osotobaság, hiszen még mindig elég gyors. Nem zárom ki, hogy Milan 2004-es formában fog játszani, amikor az Eb legjobb góllövője lett, ha ez most is megtörténne, biztosan eljutunk a döntőig.

A cseh csapat szurkolóinak lelkét kevésbé ismerőknek fontos tudni, hogy Baroš megítélése jelenleg valahol Torghelle Sanyi és Tököli Attila között mozog, személye gyakran célpontja szurkolói gúnyolódásoknak, nehéz elfogadni, hogy Bílek mester egy olyan játékost favorizál, aki már túljutott pályafutása zenitjén, és a selejtezők során is mindössze egyszer volt képes a hálóba találni, Lichtenstein ellen.

Kegyetlenül hangozhat, de a szurkolók többségének az a véleménye, lehet csak ilyen módon tudunk végre megszabadulni a mester kedvencétől. Felrobbant a stadion, amikor tavaly ősszel lecserélték a játékost Spanyolország ellen. Baroš 2004 óta semmmit nem mutatott a válogatottban, talán most Pekhart megragadja élete lehetőségét és nem is engedi ki már kezéből. Ugyanakkor vannak akik emlékeztetnek Baroš statisztikájára - 88 válogatott meccsen 41 gólt szerzett - és tartják, hogy elvesztése negatívan befolyásolná a csapat teljesítményét, mivel Baroš egy tipikusan olyan játékos, aki nagy turnékon képes kíválóan teljesíteni.

Az álláspontok mindenesetre meglehetősen merevek: Bílek mester szerint Baroš a válogatott legjobb támadója, a szurkolók ugyanakkor szívesen látnák ezen a poszton Lafatát, Holandát, vagy akár Necidet is támadópozícióban. A CSKA Moskva idegenlégiósát a magyarok is ismerhetik a 2009-es csehországi U19-es Európa bajnokságról, akkor a magyar Németh Krisztiánnal együtt a torna legjobb játékosai közé tartozott. Sajnos, Moszkvában általában kispadozik és a hírek szerint nagyon nincs formában, de hosszútávon, a cseh válogatott számára, ő lehet a legjobb megoldás.

És Pekhart? A közvélemény elismeri tehetségét, valóban ügyes játékosról van szó, játékstílusa is ideális lehet az előretolt csatár posztjára, egy a gond, hogy a válogatottban egyelőre igazán jó meccset nem láttunk tőle. Nem tudja megtartani a labdát, össze-vissza rohangált, és mindig elrontotta a végjátékot.

Akárhogy is lesz, ahogy errefelé most mondják: Rosicky felépült, Baroš lesérült - kezdjünk el hinni a továbbjutásban!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr354568539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Zoli 2012.06.07. 00:48:45

Necid nem a Spartak, hanem a CSKA jatekosa. Ugy velem az oroszok ellen jatszani fog.

kukučka · http://www.pospisil.blog.hu 2012.06.07. 01:01:39

@N.Zoli: Persze, hogy a CSKA játékosa, nem is értem, hogy írhattam ilyen hülységet, köszi, hogy szóltál, javítva.

Lájkold az oldalt :)

kukučka · http://www.pospisil.blog.hu 2012.06.07. 01:38:20

@N.Zoli: Köszi.

Visszatérve, örülnék, ha Necid pályára lépne, még akkor is, ha nincs formában, egy ilyen torna hangulata mindig el tudja a játékosokat ragadni, hátha elkapja a fonalat. Barosban nem látok már megújulást a pályán, jöjjenek a fiatalok!
süti beállítások módosítása