Józsi, a kurva anyád! - szólalt meg 1978-ban, Moldova Beszélő Disznója, harmincnégy évvel később, bizony van már Ukrajnának is természetfeletti képességekkel rendelkező állata. Az ukrán disznó könyörtelenül megmondta a pénteki meccs előtt, melyik csapat fog örülni az orosz-cseh mérkőzés lefújásának pillanatában. Ő Foontik, a szegény ember jövendőmondó polipja.

Az oroszokra fogadott a malac, aki Kijevben, a szurkolói zónában felállított ketrecében él. A jövendőmondás meglehetősen összetett folyamatát szerencsére a rendezők leegyszerűsítették, így Foontiknak az aktuális meccs résztvevőinek zászlajával feldíszített, nem mellesleg kukoricával megpakolt tálkák közül kell választania. Parádés.

Igaz, ezt a jóslást megelőzte egy apró malőr is: korábban az ukrán négylábú jós a lengyelek sikerére tett, hiába. Gyorsan megjegyzem, ez sem az állat hibája volt: a szervezők csupán két magos tányért tettek a disznó elé, döntetlenre nem tudott fogadni, ami azért valljuk be, nem túl korrekt dolog.

Ennek ellenére Foontik valóságos sztár, ugyanazt a szerepet tölti be, mint a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, Pál, a polip, aki többek között a német csapat eredményeit jósolta meg helyesen, illetve a spanyolok végső győzelmébe is beletrafált. A szurkolók kedvence ugyanabban az évben, októberben pusztult el.

Foontik, legyen belőled minél hamarabb egy poszt a Karajon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr194575185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása