cesko_rusko_futbal_euro_2012_v.jpg 

Izland, Málta és az oroszok. Ismerősen hangzik? Egy magyar futballszurkoló évtizedek óta óvatosabban, tisztelettudóan várja már e futballnagyhatalmak elleni válogatott mérkőzést, legyen az barátságos, vagy tétmeccs. Lassan nekünk is meg kell tanulni, a cseh válogatott számára sincsenek már könnyű ellenfelek, az utóbbi években sorra megtaláltak minket is a magyarok mumusai. A pospisil összegyűjtötte tizenegy legfájdalmasabb meccsünk, amelyből hat meccsen jelenlegi trénerünk ült a kispadon.

Bílek mester alaposan belehúzott, a csapat oroszok elleni teljesítményével rögtön Legnagyobb Vereségeink képzeletbeli listáján dobogós helyre került. Csak a '96-os ezüstcsapat luxemuburgi veresége és az Azerbajdzsán elleni hazai döbbenetes vereség váltott ki nagyobb sokkot a cseh szurkolók körében.

A cseh válogatott legsúlyosabb kudarcai

1. Luxemburg - Csehország 1:0 (1995. június 7. Vb-selejtező)

A cseh foci eddigi legnagyobb sokkja Luxemburgban érte a csapatot, a 89. percben gólt kaptunk Luxemburgtól. Szerencsére utána minden jól alakult: Uhrin mester csapata a hollandokat és a norvégokat megelőzve jutott ki az angliai Eb-re, ahol a döntőig jutottak.

2. Csehország - Azerbajdzsán 0:2 (2009. november 18., nemzetközi torna)

Az Al-Ajnuban lejátszott meccs végeredménye azt üzente a világnak:ez a cseh csapat már nem olyan, mint elődei, bárki elgyőzhet minket, de erre a vereségre akkor sem lehetett magyarázat. Azerbajdzsán akkor a világranglista 125. helyét foglalta el!

3. Oroszország - Csehország 4:1 (2012 június 8. Európa bajnokság, csoportmeccs)

Az előzetes hírek alapján mindenki sejtette, hogy az oroszok jók, de azt nem, hogy ennyire. A turné első meccsén elszenvedett verseég azonban még nem jelentett kiesést, de a mutatott teljesítmény mindenkit ledöbbentett és erősen kérdéses, hogyan javulunk fel a következő meccsekre.

4. Málta - Csehország 0:0 (2002 október 11. Vb-selejtező)

Az egyik legnagyobb égés Máltán történt. A spartás Řepkát kiállították, a csapat képtelen volt gólt rúgni azon a mérkőzésen.

5. Málta - Csehország 0:0 (1994 október 12. Eb-selejtező)

A selejtezők során, rögtön a második körben érte hatalmas pofon a szlovákoktól frissen függetlenné vált cseh válogatottat. Novotnýt kiállították, érvénytelen gólt lőttünk, végül a továbbjutásunk nem került veszélybe.

6. Izland - Csehország 3:1 (2001 október 1. Vb-selejtező)

Rögtön a selejtezők során összezuhant csapatunk. Kollert kiállították, Izland már három góllal is vezetett, végül Jankulovski rúgta be becsületgólunk.

7. Csehország - Belgium 0:1 (2001 november 14. Vb-selejtező)

Řepkát megint kiállították az odavágón, a Letná stadionban Nedvědet és Barošt is! Hatalmas csalódás volt ez a meccs.

8. Egyesült Arab Emírségek - Csehország 0:0, büntetőkkel: 3:2 (2009 november 15, nemzetközi torna)

A kétezres évek végén már az Emirátusok is megoldhatatlan feladatot jelentettek. Figyelmeztető jelnek bőven elég volt a meccs, és aztán jött Azerbajdszán...

9. Csehország - Litvánia 0:1 (2010 október 7. Eb-selejtező)

Tökkéletes sokk Olmücben. Hiába játszott a csapat mezőnyfölényben, minden helyzetünket kihagytuk. A mérkőzés miatt a csoport következő találkozói mind döntő fontosságúak lettek.

10. Norvégia - Csehország 3:0 (2011 augusztus 10., felkészülési meccs)

Hatalmas szerencsénk, hogy az osloi meccs mindössze a felkészülést szolgálta, Bílek mester a mérkőzés után alaposan leszidta játékosainkat.

11. Horvátország - Csehország 4:2 (2011 február 9., felkészülési meccs)

Újabb pont nélküli barátságos meccs, amely sajnos eddigi tapasztalatainkat erősítette: a jelenlegi cseh válogatott már nem a régi.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr904576853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Zoli 2012.06.12. 02:32:56

Ugy erzem magam mikor ide kommentelek, mintha magamban beszelnek egy ures szobaban es hallanam visszhangozni a sajat hangomat. Neha benyit par ember az ajton es kifejti, hogy itt mindenki hulye, meg nem magyar, meg vesztes, meg nincs itt hely cseheknek. Mindenki megbuggyant? Azt remelem sejtitek, hogy vannak itt mas szurkoloi blogok is, amit szinten magyarok irnak.

Nos, remelem ma legepeljuk a gorogoket. Ha nem akkor lehet csomagolni.
süti beállítások módosítása