Így kommentálta a egykori csehszlovák futballisten, Antonín Panenka a cseh hírtévé igen csinos riporterének kérdését, halljuk-e egymást. Az átemelős tizenegyes atyját szakértő véleménye, tudós elemzése miatt kereste fel a csatorna, hát most ennyi sikerült. Oszt jónapot, a vonal szétkapcsolt.

A műsorfolyamból azért annyi kiderült, hogy a moderátor az 1976-os Eb-győztes labdarúgót élő adásban szerette volna faggatni a Görögország elleni esélyekről, de a reakciótól kikerekedett a szeme.

Jónapot!, üdvözölte a belgrádi hőst a bemondó. Mi a szar van már, haver!, hangzott a másik oldalról. A bemondó elmosolyogta magát, de azért még egyszer próbálkozott: Halljuk egymást Panenka úr?

Valahogy így, 0:10-nél:

Epic jelenet, de a bemondó dicséretére egyen szólva: professzionálisan kezelte a váratlan eseményt, ura maradt a helyzetnek.

Persze azonnal megindult a bulvárban a tippelgetés, mi történhetett: volt aki szerint Panenkát délutáni sziesztájában zavarták meg, mások hand free mobiltelefonra tippeltek, amely vezetés közben automatikusan beadja a hívó felet és tapasztalatok alapján a sofőrök 99 százaléka erre káromkodással reagál, ki tudja.

A felvétel azonnal sláger lett Csehországban, minden létező videómegosztón elérhetővé vált, mindenki Panenkát akarta hallani, mi történt. Estére megtört a jég, nem kellett volna:

Lebeszéltük, hogy hívnak élő adásban. Vezettem az autópályán és a tévétől kérték, hogy valahol álljak le, nehogy elmenjen a térerő. Persze, pont amikor hívtak, a telefon elnémult, nem volt jelem. Elég rosszul hallottam a túloldalt, úgyhogy egy kicsit könnyebben fogalmaztam - magyarázta az egyik cseh újságnak Panenka, aki egyáltalán nem tűnt boldognak, amikor megtudta, hogy a neten sláger lett a felvétel: Azt hiszem, egy ilyen szarságból és hülyeségből propgandát csinálni, tisztára nevetséges - legyen ez a végszó, sírok.

És amiről soha nem feledkezünk meg, mert zseniális:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr794586583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil polip 2012.06.14. 09:29:05

"elmosolyogta magát" - ez igencsak csehes szerkezet, magyarul inkább elmosolyodott
süti beállítások módosítása