Bevégeztetett? A dicsőséges 1996-os angliai Eb-vel vont párhuzam, egyelőre tökéletesen alakul. Éppúgy, mint tizenhat évvel korábban, a negyeddöntőben a cseh labdarúgó válogatott Portugália legjobbjaival találkozik. A találkozót csütörtökön játszák, aki továbbjut megy Donyeckbe 27-én elődöntőzni.

Emlékeztek az Eb-re, amelyet Faragó Ricsi és a Hajdú B. Pista páros tolt végig, zseniális kommentálással? Mutatunk egy gólt, amely szintén a futballtörténelem részét alkotja, mint a nemrég felidézett Panenka tizenegyes.

Ennek a faszinak tisztára olyan a rőzséje, mint Jiráčeknek, jó jel.

Lépjünk túl most az olyan apróságokon, hogy a dél-afrikai világbajnokság döntőse egyetlen pont nélkül kiesett az Eb-ről. A nagyarcú oroszokról nem is beszélve. Ne legyünk csalódottak, mert nem jött össze Bílek mester kívánsága, hogy a németekkel meccseljünk az elődöntőben és küldjük haza őket.

Örüljünk Portugáliának! Olyan elképesztő egyéniségekkel fogunk találkozni a pályán, mint Ronaldo, Nani vagy Pepé. Egyik játékost sem kell bemutatni, láthattuk a hollandok ellen, mire képesek. Fontos látni: a cseh csapatnak már nincs mit veszteni. Hasonló mérkőzésre számítunk, mint a lengyelek ellen: a portugálok az elején be akarnak majd darálni minél több gólt, a szép focit biztosan nem mi fogjuk játszani.

Ne felejtsük el: most már éremért megyünk, be kell jutni az elődöntőbe. Türelmesen kell játszani, várni a lehetőségekre, a lengyelek ellen bejött. A harmadik helyezésért már nincs külön meccs, a bronzérmet megkapja mindkét elődöntő vesztes csapata.

Birminghamben, 1996-ban, 1:0-ra győztünk a portugálok ellen. Utoljára a két válogatott 2008-as Eb-n találkozott, ahol az alapcsoportban 1:3-ra elvesztettük a mérkőzést.

A csütörtöki meccs végeredményét ezúttal nem tippelnénk meg, hagyjuk magunkat meglepni!

Amennyiben a kezdőben ott lesz Poborský, nyugodt leszek.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr544595218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Zoli 2012.06.19. 01:25:56

Hosszabbitasra tippelek.

Pienaar 2012.06.19. 10:35:48

Ha a szurkolói erőviszonyokat nézzük, akkor Varsóban masszív cseh túlerő lesz a nézőtéren, plusz a lengyel nézők is inkább a cseh válogatottat fogják pártolni. Így utólag azt lehet mondani hogy az oroszok elleni vereség jót tett a csapatnak, ha 3 győzelemmel mentek volna tovább akkor könnyen megismétlődhetne a 2004-es pofára esés. Pedig a 8 évvel ezelőtti cseh válogatott szerintem sokkal jobb volt mint a 96-os.
süti beállítások módosítása