Üdvözlöm én is a kocadrukkereket, régi, Masopuston felnőtt, motorosokat, fogalom nélkül Panenkázó fiatalokat, Nedvedet nem felejtő liberális húszasokat!

A Szilyével szóról szóra egyező vallomással vagyok adós én is. A cseheket '96-ban láttam először, a döntőben, nyilván előbb nehéz lett volna, de egyből megszerettem őket, a fantasztikus sérók és dilis nevek miatt (Kuka, Poborsky, az őrült Kouba), aztán jött a 2000-es Eb ahol nem sok vizet zavartak, majd a 2004-es tündöklés. Kimondhatatlan gyűlöletet éreztem az UEFA ezüstgól szabálya iránt, akkora abszurd hülyeséget azóta sem látott focipálya. De az akkori kirohanás gyorsan feledésbe merült, ahogy a csehek is.

Most viszont egy új generáció kezd beérni, és ha ez a "szimpatikus, fiatal, proaktív" csapat nem lenne elég, ott van a felső sarokban egy bedrogozott pulivakond.

Arról nem is beszélve, hogy ha már ír, szurkol, vakon optimista az ember, akkor kötelessége úgy állni az Eb-hez, mint Matolcsynak a költségvetéshez: jelentsük ki, komoly fejjel, hogy szürreális karikacsapásra szivárványos lesz minden. Baros feltámad, Rosicky és Plasil ördöngős tengelyt alkot, és nem lesz csapat, amely áttörné a bong-biturbót.

Rosicky a 2004-es csapat egyik meghatározó játékosa volt, aztán sérülékenységébe került a 2008-as Eb-szereplés és keveset tudott klubcsapatában is szerepelni.

Most is sérülésből épülget, de ez csak a jól megtervezett kamuflázs része.

Nem kell sokat várni, hogy mindenre fény derüljön, de itt olvassák először: Rosicky, mint egy megtankolt Lance Armstrong-szerű robotember, fogja szétverni az orosz védelmet, aztán az saját unalmukba fúló makedónokat alázza földig mikrométeres pontosságú passzokkal, amit még Jirácek is elirigyel annyira, hogy csak ál-mosollyal pacsizzon le vele a gólörömnél, az utolsó körben pedig, tét nélküli meccsen, tanítják majd tudomány és technikára, a megszeppent lengyeleket, két Plasil góllal, Rosicky gólpasszal.

Utána a kieséses körben minden megtörténhet, de egy darabig még maradunk, írunk, addig is, készüljenek a megdöbbenésre, Patyomkint megszégyenítő átverés veszi nem sokára kezdetét!

 

2 komment

Címkék: rosicky delphoi husz jános

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr74567185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bherengar 2012.06.06. 20:20:39

gólt pedig természetesen nem kapunk...
süti beállítások módosítása