Itt a kérdés, válaszoljatok. Plzeň vs. Dortmund. Ki a jobb: a Blaszczykowski-Piszczek kettős vagy Pilař-Limberský duó, a tavalyi cseh bajnok vagy a német bajnokság utóbbi két évének bajnoka? Ez az a páros, aminek a Bundesligában sincs ellenfele. Eljött a harc ideje a cseh oroszlán és a lengyel sas között, ami eldönti: ki éli túl a csoportküzdelmeket. És persze van egy ötletünk a lengyelek számára is, ha nem tudnák eldönteni, Szczesny vagy Tyton védjen: álljon a kapuba Lewandovski! Köszi.

Játszhatunk a lengyelekkel egy ikszet is, de még az sem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz. Amennyiben a hazaiak nyernek, nincs miről beszélni. Ellenfelünknek ugyanakkor csak a győzelem jó, ha tovább akarnak menni. Summa summárum: úgy néz ki, mindkét csapat a győzelemre fog játszani. Legyünk bátran telhetetlenek: ha a csoport másik meccsén nem várt eredmény születik - értsd: a görögök alázzák a szbornaját - és mi is hozzuk a győzelmet, akár az első helyen is végezhet a cseh csapat! Na, ekkor matekoznunk sem kell már.

Ami a pilzeni párost illeti, formában vannak. Pilař már kétszer kiáltotta, góóóóól. Limberský meglepően hatékonyan dolgozott Kadleccel az oldalán a görögök ellen, szépen lezárta a folyosókat a hellén támadók előtt. Jakub Blaszczykowski és Lukasz Piszczek. A lengyel csapat jobb oldala, valljuk be, bika. Itt bizony nem csak taktikai felkészülésre lesz szükség, ez az a páros, amelynek a Bundesligában jelenleg nincs ellenfele. A két lengyelről meglehetősen jó véleményt mondott a válogatott szakmai stábja is: Josef Csaplár szerint, aki az ellenfél játékát kémlelte az előző találkozókon, az európai futball elitjéhez tartoznak a dortmundi lengyelek. Egyetértünk, respektáljuk az ellenfél játékosait, de gyorsan tegyük hozzá: azért nem szupermanekről van szó, nem szabad befosni.

Ami aktuálisan gondot okoz: néhány játékos várható hiánya. Fokozhatjuk is: kulcsjátékosainkról van szó. Tomáš Rosický várhatóan nem kezd - persze történhetnek csodák - és Petr Čech is vállproblémákkal küzdött az elmult napokban, de az ő pályára lépése valószínűsíthető. Ugyanakkor szombat délelőtt Petr Novák csapatorvos még szombat délelőtt is úgy nyilatkozott a cseh médiának, hogy egyik játékos esetében sem vehetjük biztosra, hogy ott lesznek a kezdőben.

Bílek mester nem a meglepetések embere: nagy eséllyel Rosa helyett Daniel Kolář lép pályára. Visszatérve kapusunkra: Čech egy nappal a mérkőzés előtt tagadta, hogy veszélyben lenne posztja a kapuban. Abban az esetben, ha vállsérülése mégis kiújul, a Drobný/Laštůvka párosból léphet előre valaki. Nehéz megtippelni, hogy a mester kinek szavaz bizalmat, annyit tudhatunk bizonyosan, hogy mindkét játékos végigvédte az elmút szezont.

Van még egy fontos szempont, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Erősen besárgult a csapat, Jiráček feleslegesen gyűjtötte be a lapot, pedig csapatunk egyik legjobbja volt mindkét meccsen. Felesleges mondani, talán nem lenne jó, ha ugyanez megismétlődne a lengyelek ellen. Hasonló cipőben jár Rosický és Kolář is, igaz az Arsenal csillagának valószínűleg nem is lesz lehetősége sárga lapot kapni, így ha tovább jutunk, minden bizonnyal kezdhetne a negyeddöntőben.

Bílek mester fejében mindenesetre már összeállt a legkedvezőbb forgatókönyv: ideális lenne góllal kezdeni, mint a görögök ellen, így a hazaiakra még nagyobb nyomás nehezedne. Ettől függetlenül célunk: bejutni a negyeddöntőbe. A görögök elleni mérkőzésen megmutattuk, nem szeretnénk még elbúcsúzni Lengyelországtól - mondta.

A cseh csapatnak a versenyben maradáshoz Lengyelországot kell ezért legyőznie.

Ki van ez találva kérem, mint a skót játékvezető!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr754592293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hefe 2012.06.16. 17:10:12

nem rossz ez az iras, de egy helyesiras ellenorzo progi sokat javithatna meg az erteken...

kukučka · http://www.pospisil.blog.hu 2012.06.16. 17:22:51

@Hefe: hello, mire gondolsz?
Azt tudom, hogy a góóóólt nem négy óval írjuk, direkt volt.

Hefe 2012.06.16. 17:40:42

@kukučka: hello, latom gyomlalgattal kozben, aminek orulok, mert igy jobb lett a dolog. Azert maradt meg benne nehany taposoakna.
Egyebkent meg: hajra csehek!

Hefe 2012.06.16. 20:17:18

Szbornaja
elmúlt
lépése

azt szeretnem kerni, hogy a hozzaszolasaimat torold mar itt legysz. Nem kotozkodni akartam, csak segiteni.
Uedv,

Hefe

N.Zoli 2012.06.16. 23:47:47

Filemon cica és Pampalini padoznak.

kukučka · http://www.pospisil.blog.hu 2012.06.17. 01:03:25

@Hefe: köszi.

Jótanács a jövőre nézve: szépen leírod, mi nem tetszik és kijavítom.
süti beállítások módosítása