A Libereccel átéltem eddigi legszebb álmaim, de szeretném ezt megkoronázni egy jó Európa bajnoki eredménnyel. Bemutatjuk védelmünk kíválóságát, Theodor Gebre Selassie hátvédet, aki mindig nevet.

A cseh mamától és etióp apukától származó, 1986-os születésű játékos a cseh nemzeti tizenegy első fekete játékosa, akit a szurkolók rude boynak vagy jamaikai skinnek hívnak. Igazán nem akarunk Bílek mester dolgába beleszólni, de ahogy korábban már azt megírtuk, jó esély van arra, hogy összeálljon a könnyűdrogosok álma a Gebre Selassie-Sivok védelem, lesz koncentráció, az biztos!

Gebre Selassie nemrég megnyerte a Libereccel a cseh bajnokságot, azonban részben fel kellett áldozni az észak-cseh bajnokcsapat ünnepi pillanatait, hogy az EB-re tökéletes formába kerüljön. Korábban elbúcsúzott csapattársaitól, hogy bevonuljon az ausztriai edzőtáborba, ahol nemrég Dzsudzsák is megfordult, még a Mahacskala mezében.

Ha ránézünk a srácra azonnal láthatjuk, hogy azonnal megfertőzte a csapatunkat körbevevő győztes hangulat, alig várja, hogy Bílek mester (képen: balra) bevesse karrierje eddigi csúcsának számító nemzetközi tornán. Theodor mondja: Ez a szezon már így is elég jó volt nekem, de most itt a lehetőség még egy kicsit javítani ezen.

A 25 éves játékosunk tavaly mutatkozott be a válogatottban, a védelem jobb oldalán. Hogy Theo mennyire komolyan veszi az EB-t, az is jelzi, hogy a négy naposra meghirdetett libereci bajnoki ünneplést kihagyta és az utolsó bajnoki után rögtön csatlakozott a válogatotthoz. Biztos nem hiányzik egy kis jamaicai reggie? "Azt hiszem, megérdemelten lettünk bajnokok és teljesen rendben van, hogy a többiek hatalmasat ünnepelnek. Megpróbálok úgy részt venni benne, hogy mindenre visszaemlékszem. Nem vagyok ott a többiekkel, de szép emlékeim vannak" - mondja a třebíči legíny, és a Pospisil szerint a srácnak teljesen rendben lehet a rövidtávú memóriája.

Theoval akkor sem tudunk vitába szállni, amikor kijelenti: "jobb úgy megérezni az Európa-bajnokságra, hogy bajnok vagy, mintha valami depresszióban lennél." Igaz. És még nincs vége, hiszen Theo annyira rápörgött az EB-re, hogy már az utolsó bajokin a válogatottságra gondolt, árulta el. Az ME-re (az EB cseh rövidítése) úgy tekint, mint egy remek lehetőség, ahol meg tudja magát mutatni, és mint elárulta, egyáltalán nem ellenezné egy külföldi klub meghívását. "Az Eb erre nagyon jó esély, de nem akarok sem idegeskedni, se beszarni, mert az mindent csak elrontana."

A Liberece csapatát persze nem szeretné minden áron elhagyni, hiszen a csapat Bajnokok Ligája selejtezők előtt áll. "Nem vagyok rákényszerítve, hogy minden áron távozzak, erről az EB előtt nem is nagyon szívesen beszélek. Ha lesz valamilyen ajánlat, csakis azok jöhetnek szóba, amely ténylegesen megéri, ha ilyen nem lesz, maradok Liberecben."

Az Eb-ig még Theora még két felkészülési meccs vár, június elsején Szalai és Németh K. ellen mutathatja meg tehetségét.

Theo a Mladá Boleslav ellen, idén márciusban, nagyon eltalálta a labdát 0:11-nél:

Szólj hozzá!

Címkék: németh dzsudzsák szalai rude boy sivok gebre selassie bílek mester mladá boleslav

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr474545774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása