Ki fog az Európa-bajnokságon gólt lőni a cseh válogatottban? Ez a kérdés nemcsak Bílek mestert, de a drukkerek és a szakemberek többségét is gyötri. Jó magyar szokás szerint, ahogy elhagyta Csehország területét a válogatott, azonnal megjelentek a bírálók. Amíg a mester hisz Baroš újjászületésében addig a neves tévés kommentátor, Jaromír Bosák szerint a Galatasaray támadója biztosan nem fog lőni gólt.

Alighogy átlépte a cseh-lengyel határt a válogatottunkat szállító vonat a cseh média azonnal kikezdte a válogatott első számú csatárát. Bílek mester alaptaktikája meglehetősen emlékeztetheti a magyar szurkolókat a holland Erwin Koeman taktikájára: végy egy csatárt és ívelj rá minden labdát. Csehországban a szerencsés kiválasztott a 2004-es EB legjobb csatára, Milan Baroš lett. Igenám, de az egykor szebb napokat megélt, egykori Liverpool támadó adós a gólokkal.

- Mindannyian emlékezhetünk, hogy 2004-ben Baroš volt Európa legjobb góllövője. Akkor még gyors volt, azóta viszont eltelt nyolc év, futballkisasszonnyá vált - nyilatkozta nemrég a Týden hetilapnak a cseh közszolgálati televízió futballadásainak vezetője.

- Baroš egyébként egy egész jó meccset játszott az Európa bajnoki pótselejtezőn Montenegró ellen. De ez még mindig kevés egy olyan formátumú támadótól, mint amilyen ő. De mi is jellemzi Baroš jelenlegi formáját? A Galatasaray, ahol jelenleg játszik? No, nem tudom - szúrt oda a neves szpíker.

A kommentátor kritizálta Baroš viselkedését is a médiával szemben, mivel a játékos az idei szezon alatt mindössze kétszer adott interjút, míg például Németországban a válogatott játékosok szerződésében kikötik, hogy kötelességük interjút adni.

Bosák szerint a játékos nem veszi észre, hogy ezzel nem az általa nem kedvelt újságírókkal, hanem a szurkolókkal tol ki, akiket érdekelhet Baroš véleménye. Ha arrogáns az újságíróval, akkor arrogáns a szurkolókkal szemben is. - Hiába teszi magát oda egy meccsen, ott kell maradnia a mixzónában is, fogalmazott elég egyértelműen Bosák.

Ká-Európa, úgy látszik, kifogyhatatlan az újságíró vs. labdarúgó párbajokból. Két évvel ezelőtt, a dél-afrikai világbajnokságon Weiss mester ámokfutását csodálhattuk meg - Köszönöm. Te kibaszott buzi! - a szlovák kapitány alakítása után, izgatottan várjuk a Baroš vs. Bosák ütközet második fordulóját is.

Szólj hozzá!

Címkék: baros galatasaray erwin koeman bosák weiss mester

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr314565082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása