Hihetetlenek ezek a lengyelek! Csoportellenfélként érkeztünk, de amióta átléptük a cseh-lengyel határt a legnagyobb támogatásban részesítenek minket. Bílek mester játékosai hétfőn sokkos állapotban voltak attól, ahogy a wroclawi emberek fogadták őket. Az első nyilvános tréningre, csaknem négyezer szurkoló érkezett, és a csehek minden megmozdulását tapssal kísérték: az edzés után a játékosok aláírásokat osztogattak.

Megérkezett a cseh csapatot szállító busz az Oprowska stadionhoz. Bílek mesterrel Vladimír Šmicerrel vezetésével érkeznek a játékosok a zöld gyepre, amikor tapsvihar kerekedik a lelátón, a játékosok megdöbbennek, majd meglepetésükben ők is tapsolni kezdenek a közönség felé. Nem semmi fogadtatás. Valamelyik játékos bemutat egy szaltót, a közönség őrjöng. 

A válogatottból több játékos nincs hozzászokva az ilyen hangulathoz, van olyan játékosunk,aki bajnoki meccseken sem él át ehhez hasonlót. Lafata, a Jablonec támadója mondta: mondtam is a többieknek, bárcsak ennyi ember járna ki a bajnoki meccseinkre és ilyen hangulatot teremtene, az nagyon jó lenne. Számomra ez a fogadtatás mindenképp kellemes meglepetés.

Nagyjából négyezer ember ül a lelátón, és a játékosok minden mozdulatára reagálnak, amikor páros gyakorlatokat végeznek. Tomáš Rosickýnek elég egyszer eltalálni a lécet és a tribünön hatalmas ováció tör ki. Tomáš Pekhartnak is tetszik amit lát: oké, azt hittük néhányan azért kijönnek az edzésre, de azért ennyi emberre nem számítottam, rendesen megleptek minket. Mondjuk nekem bejön, jobban szeretek rajongók előtt edzeni, mint az üres lelátóknak.

Amikor a hangosbemondó bejelentette, hogy az egyik lelátó mögött a játékosok arcképével ellátott kártyákat vásárolhatnak, amit aztán az edzás után aláírnak a tribün népe még jobban felbolydult. Így is történt, a legnagyobb sikere a Chelsea kapusának van, üvöltik is a lengyelek: Petře! Petře! Hiába mennek el aztán a játékosok zuhanyozni, a helyi lengyel szurkolók a stadion környékén maradnak. Az ötöltözött cseh játékosok alig tudják megközelíteni buszukat, az aláírásgyűjtés folytatódik.

Sokkal kellemesebb itt, mint Ausztriában, ott csak néhány ember mászkált a páyla mellett, szerintem azt sem tudták, hogy milyen sporteseményre készülünk, bezzeg itt! Elegünk volt már a nyugiból, ezért a légkörért harcoltuk ki a továbbjutást, ezt vártuk már, hogy érezhessük, ezt szeretnénk átélni, minél tovább! - rajongott a helyiekért Sivok. Bílek mester sem nagyon tudott morogni a körülményekre: elképesztő fogadtatásban részesültünk, és az edzőpálya is parádés állapotú, soha rosszabb kezdést!

Szólj hozzá!

Címkék: rosicky smicer wroclaw sivok pekhart lafata bílek mester

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr54566324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása