Csehország istentagadó ország, a lengyelek is tervezik, megtérítik a cseheket az Eb idején. Van, akit már nem kell. A lengyelországi edzések után néhányan még fennmaradnak a pályán, mások Eduard Poustek gyúró kezeire bízzák magukat, vagy páldául Baroš és Sivok edzőterembe megy. Aztán templomba. Hoppá!

Sivok imádkozni jár egy közeli szentélybe, ami egyébként nincs is messze a cseh főhadiszállástól: nem vagyok rendszeres templombajáró, de amikor van rá lehetőség és időm szívesen elsétálok. A Monopol hoteltől nem messze, itt szállásolták el a cseh csapatot Wroclawban, áll Szent Stanislaw, Szent Dorottya és Szent Vencel temploma.

- Ez szuper, már a szobám ablakából látni a templomokat! A játékos az isztambuli Besiktas játékosa volt az elmúlt szezonban és bizony a muszlim városban nem volt ekkora kínálat a keresztény templomokból.

- Az ember egy kicsit ilyenkor megpihenhet, rendezheti gondolatait a templom falai között - indokolja Sivok a Csehországban nem túl gyakori szokást.

Kémeink jelentették: a hivatalos edzés végén, amíg Sivok templomba járt, Daniel Kolář, Jan Laštůvka, Tomáš Necid, Tomáš Pekhart, Marek Suchý, Petr Jiráček, Jan Rezek, Jaroslav Drobný és František Rajtoral kint maradt a pályán, hogy extra gyakorlatokat végezzenek.

Bílek mester elégedett lehet: ezek a gyerekek tényleg imádnak focizni.

Szólj hozzá!

Címkék: sivok necid pekhart jiracek rezek rajotal drobny lastuvka bílek mester poustek gyúró

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr504566489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása