Tragédia. Összeomlás. És még lenne néhány szavunk, amivel ezt az 1:4-et jellemezhetjük. A cseh válogatott az Eb nyitónapján csalódást okozott. Miért? "Gyarkan elvesztettük a labdát" - mondta Bílek mester. Most kéne lemondani.

A mérkőzés után a cseh szövetségi kapitány azt nyilatkozta a cseh televízióban, hogy a görögök ellen össze kell kapnunk magunkat védekezésben. Egyszerűen muszáj feljavulnunk hátul, rengeteg labdát elvesztettünk, mondta.

Hangos volt a kocsma, az asztalok felsírtak a fájdalomtól, annyit verték ököllel, és többször hallottuk azt is nyersebb formában: teringettét, ejnye-bejnye. Nincs mit szépíteni, Bílek mester közellenség lett, szólni kellett a kocsmárosnak, hogy hangosítsa fel a tévét: Öt perccel vagyunk a meccs után, nehéz lenne most megmondani, hogy lesznek-e a következő meccsen változások a csapatban.

A védelemben Hubník és Kadlec totális csődöt mondott, noha a mester tervei szerint utóbbinak kellett volna a mozgékony Kerzsakovra figyelni. Összességében Kerzsakov nem is találta el kapunkat - hétszer lőtt, mellé - de egy másik orosznak - hogy is hívják? - ez sikerült, rögtön négyszer, ebből kettő gól, na.

Garami Józsi bácsi tapintott rá így mindig a lényegre, ahogy péntek este Bílek: Mindannyian csalódottak vagyunk. Azt gondoltuk, más eredmény születik. Minden labdavesztésnél lehetett látni, az ellenfél jobb, mint mi. Fantasztikus.

Szerencsétlen mesterünk nyilatkozata alatt a stadionban puffogó cseh szurkolók elég egyértelműen javasolták: Bílek ven! - Bílek takarodj! A cseh tévé riportere formában volt, rögtön rákérdezett a hallott álláspontra, a mester pedig megköszönte a beszélgetést.

Nagyjából mindenki azt mondta körülöttünk, Petr Čech legalább két gólban benne volt, nem tudom. Összességében kapusunk csak néhányszor találkozott a labdával, négy alkalommal a hálóból vette ki. A kapus szerint az volt a legnagyobb gond, hogy amikor támadtunk, a lelkesedés elragadta a csapatot és nem tudtunk visszazárni, az ellenfél általában létszámfölényben tudott kontrázni: Bíztam a jobb eredményben, az egyenlítő gólban, mindkét csapat rendesen támadott, mondta.

A meccs egyetlen pozitívuma Pilař gyönyörű gólja. Igaz a csatár nem örült góljának, mivel összességében semmit nem ért: hülye hibákat csináltunk hátul, hagytuk az ellenfelet játszani, nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Tudtuk, hogy az orosz válogatott jó csapat. Este megmutatták, hogy elképesztő erősek is.

Az egyenlítés végül nem jött össze, ráadásul bekaptunk két újabb gólt. Ez így már meglehetősen fájt, mondhatni hokieredmény született, igaz, ha a második félidőben jégen folytattuk volna, sem biztos, hogy kellemesebb eredmény születik. Arról nem is beszélve, hogy amit már tudtunk az elején is, rendkívül kiegyenlített csoportról van szó, ez a négy cumi, nem biztos, hogy jól fog jönni a végelszámolásnál.

És ami vígasztal: emlékezzünk, hogy a 2008-as Eb-n első meccsünket megnyertük, oszt mégis kiestünk, legyen ez most fordítva! Az igaz, hogy az első játéknap után csoportunk rendesen fazonigazított lett, de még semmi nem dőlt el. Ami viszont döntő lesz számunkra, az a görögök elleni meccs, amit Bílek mester fiainak egyszerűen meg kell nyerni. No, és közben bízni szláv testvéreinkben, hogy legyakják az oroszokat.

És utólag már azt is bevallhatjuk: azt sem tudtuk, ki ez az Alan Dzagojev.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr494574656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irorszagi Balazs 2012.06.09. 10:33:09

Remlik, hogy milyen nagy velemennyel voltal a magyar csapatrol a pragai meccs utan....te kis cseh ;-)

trey82 2012.06.09. 12:56:32

ezek a nagykepu csehek olyan benak hogy rossz nezni.

egy hete mi is megvertuk oket raadasul a sajat hazai palyajukon, egy rakas szanalom az egesz csapat.

semmi keresnivalojuk az eb-n

AbuBakr 2012.06.09. 13:41:56

nekem úgy rémlik, '68-ban egy szpecnaz század letörte a szarvatokat...
ennyit a jó védekezésről...
ellenünk azért kellett pár harcoló hadosztály

N.Zoli 2012.06.12. 02:36:33

@trey82: Neked mely csapat a szived csucske?
süti beállítások módosítása