A cseh labdarúgó válogatott eddig egyszer nyert Európa-bajnokságot, 1976-ban. Akkor senki nem hitt bennük. Húsz évvel később ezüst érmet szereztek, mindenki outsidernek tartotta csapatunk. Megismétlődhet a történelem? Néhány órával az oroszok elleni meccs előtt, hagyjuk az ideológiát, ragadjanak el az érzelmek!

Első pillanatra nem úgy tűnik az eddigi hírek alapján, hogy komoly esélyünk lenne megnyerni az Európa-bajnokságot. Mindenki a hollandokról, spanyolokról, németekről vagy a sötét lónak tartott franciákról beszél. Nemrég tért vissza legjobb játékosunk sérüléséből, viszont legjobb góllövőnknek tartott játékosunk idő előtt ballagott le a pályáról, a keddi edzés közben. A Pospisil mégis talált tíz okot, amiért Rosicky és társai emelhetik fejük fölé, a döntő lefújása után, a győztes serleget!

1. Kapunkat a világ legjobb kapusa védi

Mindenki megcsodálhatta Petr Čech teljesítményét a Bajnok Ligája döntőjében, bízunk benne, hogy végre a válogatottban is azt a teljesítményt nyújtja, amit a Chelsea rajongók már megszokhattak tőle.

2. Otthon játszunk

Hatalmas mázlink van a helyszínnel kapcsolatban, hiszen Prágából egy Budapest-Nyíregyháza szakaszt kell összesen megtennünk, ha a helyszínen akarjuk végigszurkolni a meccseket. Kinti kémeink jelentették, hogy Wrastislaw cseh várossá változott: pilzenit és Holba sört csapolnak mindenhol, knédi a menü és maradéktalanul élvezzük a helyiek támogatását.

3. Outsidereknek tartanak minket

Dánia 1992-ben, Görögország 2004-ben, Csehország 2012-ben? Miért ne? Csaknem minden nagy világesemény rendszeresen szállítja a meglepetéseket, az esélyesekre hatalmas súly nehezedik mostanában.

4. Kapitányunk élete formájában

Tomas Rosický remek szezont produkált klubcsapatában, az Arsenalban. Az elmúlt hetekben kipihenhette magát, az Eb idején klasszis játékkal rukkolhat elő.

5. A válogatott tavalyi mélypontja már a múlté

A jó hangulatot tartjuk a siker egyik legfontosabb tényezőjének, a tavalyi kritikus ponton - Litvánia ellen, hazai pályán elszenvedett vereség - szerencsére túllendült a válogatott. Nem állítjuk, hogy a cseh csapat az Eb-n a legmagasabb szintet képviseli, de azt igen, hogy sikerre éhesek vagyunk.

6. A pilzeni különítmény

Első bajnokságát nyerte a cseh bajnokság történetében tavaly a Pilzen csapata, hogy aztán a BL-ben és az EL-ben is letegye védjegyét, megmutassa oroszlánkarmait. Hatalmasat fociztak a pilzeni játékosok egy fél szezonon keresztül, a folyamatos nemzetközi jelenlét minden válogatott pilzeni játékosnak a hasznára válhatott. Folytatódik a pilzeni csoda?

7. Baroš, mint klasszis csatár

Amikor kedden csatárunk elhagyta az edzőpályát, nem is nagyon titkoltuk örömünket. Nem tagadjuk: Milan Baroš renoméja alaposan megkopott az elmúlt évek során. Első meccsünk előtt hagyjuk a kritikát, amiből már így is jócskán kijutott Bílek mester kedvencének. Most, utoljára megadjuk Milannak a támogatásunk mi is: utoljára még robbants bankot, Baroš!

8. Könnyű, kiegyenlített csoport

Oroszország, Görögország, Lengyelország. Ha létezik ettől könnyebb csoport az Eb-n, akkor még most mutassátok meg nekünk! Nem akarjuk az ellenfeleket lebecsülni, de ha valamikor, akkor most tudnánk három győzelemmel, simán továbbjutni.

9. Wrastislaw, háromszor

Csak semmi idegeskedés, csak semmi pánik. Mindhárom meccsünket ugyanabban a városban játszunk, senkinek nem kell feleslegesen utazgatni. Ez csak segíthet csapatunknak, hogy továbbjussunk csoportunkból.

10. Istenben nem, a csodákban hiszünk

Őszintén: reális esélye itt a spanyoloknak, németeknek és az olaszoknak van, no meg a hollandoknak, esetleg a franciáknak. (A popisil fel is tett a gall kakasokra 100 koronát). És mi? Esetünkben mindenki csak a csodáról beszél, csakhogy csodák bizony néha történnek is! A futball kiszámíthatatlan, és pont ez benne a szép.

Michel Platini elképesztő meglátásával zárjuk: "A turnét bárki megnyerheti."

Hajrá csehek! Česi do toho!

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pospisil.blog.hu/api/trackback/id/tr714574121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy a CNN-nek: megynyerjük a Foci Európa Bajnokságot (+videó) 2012.06.08. 21:03:27

  Matolcsy György: Ahhoz, hogy felfejlesszük a magyar labdarúgást, egy csomó unortodox módszereket használtunk. Az Európa Ligában először alkalmaztuk a saját kapura támadás taktikáját, az előretolt kapust, a szögletrúgásból indított hazaadást, stb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butatót 2012.06.08. 20:59:54

Nagy meglepetésemre a riporter majdnem helyesen ejti Rosický nevét, csak a szóvégi magánhangzót ejti röviden.

Zuzzant 2012.06.08. 21:32:20

Eddig nem úgy fest, mintha EB-nyertes gárda lenne a cseh.
Kettő góllal már jobbak az oroszok, 25 perc után

De mit is várjunk egy válogatottól, akiket még a magyarok is odahaza megvertek?

Titus Pullo Urbino 2012.06.08. 22:43:16

Szerencsétlen csehek, Istenben nem hisznek, csak a csodában. Pavljusenko pont fordítva gondolta, amikor becserélték és a pályára lépett, keresztet vetett és élete legszebb gólját lőtte. A hittel játszó oroszok lemosták a tétovázókat, Oroszország, Csehország 4-1.

N.Zoli 2012.06.08. 23:14:31

Van meg ket csoportmeccs. Az oroszok hengereltek, de a csehek megsem voltak olyan lehak, mint a lengyelek, vagy a gorogok a felido utan. Szerintem mindkettot verhetjuk, ha a gorogok nem fognak a foldon gorogni, a gancsolt jatekosainkkal felpercenkent valtva.
süti beállítások módosítása